19. madde

Arapça kurala göre kurulanlar

Bitişik yazılır

Neden?

Arapça kurala göre oluşturulan sözler bitişik yazılır.

Kural

TDK Yazım Kılavuzu

Bitişik yazılan birleşik kelimeler · 19. madde

“Arapça kurala göre oluşturulan sözler bitişik yazılır.”
Kuralı kaynağında oku

Kılavuzdaki sözler · 21