9. madde
Somut yer belirten alt ve üst
Ayrı yazılır
Neden?
Buradaki alt ya da üst gerçekten bir yeri anlatıyor. Gösterebileceğin bir yeri anlatan alt ve üst, önündeki kelimeye bitişmez.
Kural
TDK Yazım KılavuzuAyrı yazılan birleşik kelimeler · 9. madde
“Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır.”Kuralı kaynağında oku