9. madde

Somut yer bildirmeyen alt, üst, üzeri

Bitişik yazılır

Neden?

Burada alt, üst ya da üzeri gösterebileceğin bir yer değil. Sona gelince önündeki kelimeye bitişir.

Kural

TDK Yazım Kılavuzu

Bitişik yazılan birleşik kelimeler · 9. madde

“Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır.”
Kuralı kaynağında oku

Kılavuzdaki sözler · 16