5. madde

Emir kipiyle kalıplaşanlar

Bitişik yazılır

Neden?

Ögelerinden biri ya da ikisi emir kipinde olan kalıplaşmış söz bitişik yazılır.

Kural

TDK Yazım Kılavuzu

Bitişik yazılan birleşik kelimeler · 5. madde

“Bir veya iki ögesi emir kipiyle kurulan kalıplaşmış birleşik kelimeler bitişik yazılır.”
Kuralı kaynağında oku

Kılavuzdaki sözler · 21