21. madde

Kanunda bitişik geçen kuruluşlar

Bitişik yazılır

Neden?

Kanunda bitişik geçen ya da böyle tescil edilen kuruluş adları bitişik yazılır.

Kural

TDK Yazım Kılavuzu

Bitişik yazılan birleşik kelimeler · 21. madde

“Kanunda bitişik geçen veya bitişik olarak tescil ettirilmiş olan kuruluş adları bitişik yazılır.”
Kuralı kaynağında oku

Kılavuzdaki sözler · 6