18. madde

Farsça kurala göre kurulanlar

Bitişik yazılır

Neden?

Farsça kurala göre oluşturulan sözler bitişik yazılır.

Kural

TDK Yazım Kılavuzu

Bitişik yazılan birleşik kelimeler · 18. madde

“Farsça kurala göre oluşturulan sözler bitişik yazılır.”
Kuralı kaynağında oku

Kılavuzdaki sözler · 16