17. madde

-zede ile kurulanlar

Bitişik yazılır

Neden?

-zede ile oluşturulan birleşik kelimeler bitişik yazılır.

Kural

TDK Yazım Kılavuzu

Bitişik yazılan birleşik kelimeler · 17. madde

“-zede ile oluşturulmuş birleşik kelimeler bitişik yazılır.”
Kuralı kaynağında oku

Kılavuzdaki sözler · 4