11. madde
Birleşik yer adları
Bitişik yazılır
Neden?
İki ya da daha çok kelimeden oluşmuş yer adları bitişik yazılır.
Kural
TDK Yazım KılavuzuBitişik yazılan birleşik kelimeler · 11. madde
“İki veya daha çok kelimeden oluşmuş il, ilçe, semt vb. yer adları bitişik yazılır.”Kuralı kaynağında oku